Početna » Slajder » Kapiten Partizana u Francuskoj, Asanović u Rumuniji

Kapiten Partizana u Francuskoj, Asanović u Rumuniji

(Foto: Novosti)
(Foto: Novosti)

Aktuelni šampion Srbije, Partizan, u novoj sezoni imaće verovatno najmlađu ekipu u svojoj istoriji, pošto su Banjicu napustila još dva igrača. Dosadašnji kapiten crno-belih, Dimitrije Rističević, potpisao je jednogodišnji ugovor sa francuskim Marsejom, dok će Mateja Asanović sledeće sezone braniti boje rumunske Oradee. Posle osvajanja šampionske titule Partizan je ostao bez trenera Vladimira Vujasinovića i osam igrača.

Žao mi je što ekipa nije ostala na okupu. Partizan ima najbolju školu vaterpola na svetu, gde igrači dolaze da igraju za džabe. Crno-beli su stub reprezentacije i nadam se da ću se brzo vratiti na Banjicu i da ćemo zajedno jurišati na novu titulu prvaka Evrope – rekao je Rističević za Vaterpolo vesti i nastavio:

Kao kapitenu i osvajaču duple krune veoma mi je žao što se ovo dešava i očekujem da će, zbog boljitka reprezentacije i našeg vaterpola, neko pomoći klubovima. Hteo bih da se zahvalim Aleksandru Šoštaru i Vladimiru Vujasinoviću, koji je radio sa nama i bez koga ništa od ovoga ne bi bilo moguće – zaključio je dosadašnji kapiten crno-belih i poželeo klubu sve najbolje u novoj sezoni.

partizan-jug-2015

Mateja Asanović će se pridružiti u Oradeii Gojku Pijetloviću, Dušanu Markoviću i Vojislavu Čupiću.

Iz Partizana su, pored trenera Vladimira Vujasinovića (Pro Reko), još ranije otišli: Dimitris Tikas (Vuljagmeni), Gavril Subotić (Posilipo), Nemanja Vico (Vuljagmeni), Danilo Adžić (Primorac), Lukas Gilen (Špandau) i Draško Gogov (Pečuj) a na izlaznim vratima je i Nikola Jakšić, koji bi mogao da pojača ekipu Juga iz Dubrovnika, aktuelnog šampiona Evrope.

Vaterpolo gigant sličnu sudbinu doživeo je 2003. godine, kada je raspušten gotovo ceo tim i seniorsku ekipu su činili mladići mlađi od 20 godina, uz Miloša Koroliju i Đorđa Filipovića, koji su imali po 22.

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Baner Srbija gace

Proizvodi

Proizvodi

Baner Srbija gace