Početna » Nacionalna selekcija » Mlade snage protiv Francuske, Vujasinović na klupi

Mlade snage protiv Francuske, Vujasinović na klupi

(Foto: Vaterpolo vesti)
(Foto: Vaterpolo vesti)

U prostorijama Vaterpolo saveza Srbije danas je održana konferencija za novinare, a povod je početak Svetske lige. Selekcija Srbije u utorak će na Tašmajdanu u 20 i 30 odigrati meč protiv Francuske, a selektor Dejan Savić odlučio je da šansu ukaže mlađim igračima. Zanimljivo je da će na klupi biti i Vladimir Vujasinović, selektor juniorske reprezentacije.

Sutrašnja utakmica predstavlja početak nove sezone, gde znamo šta nas očekuje. Meč bi trebalo da bude spektakl zbog slavlja grada Beograda. Bice kombinovana reprezentacija iz Almatija sa nekolicinom iz A reprezentacije, biće zanimljivo rekao je Dejan Savić i najavio da će u utorak biti obavljen defile svih selekcija koje su osvajale zlato – Evropske igre, juniori i seniori.

Sedeću na klupi, hvala Dekiju. Srećan sam zbog toga sto ću prvi put voditi reprezentaciju. Videćemo koliko će debitanata biti, mislim da ce im biti čast, posebno jer ce igrati sa saigračima kao što su Filipović i Prlainović. Daćemo sve da izađemo kao pobednici – dodao je Vladimir Vujasinović.

Na konferenciji je jedan od novinara pitao da li bi bilo bolje da su pare uložene u razvoj klupskog vaterpola umesto u organizaciju Evropskog prvenstva.

Država pomaže reprezentaciju i tu nema problema. Evropsko je popularizacija trofejnog sporta, prilika da igramo pred svojim navijačima i konačno šansa da gledaoci uživaju u vrhunskom vaterpolu. Godinama pričamo o klupskim problemima. Nisu ispraćeni rezultati Partizana, Zvezde, Radničkog koji su osvojili klupske trofeje i Vojvodine. Rešenje je u kategorizaciji klubova u svim kolektivnim sportovima pa i pojedinačnim. U suprotnom ostaćemo bez klubova a zna se šta to znači. Jer ovakvi rezultati reprezentacije ne mogu dugo da traju. Nama je Rio za deset meseci, Tokio za četiri godine i 10 meseci ali za nas je to već sutra – zaključio je Savić.

Jedan komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Baner Srbija gace

Proizvodi

Proizvodi

Baner Srbija gace