Početna » Evrokupovi » Aleksić u poslednjim sekundama srušio Jug, Pro Reko deklasirao šampiona

Aleksić u poslednjim sekundama srušio Jug, Pro Reko deklasirao šampiona

Foto: Solnok
(Foto: Solnok)

Večeras je odigrano svih šest duela sedmog kola LEN Lige šampiona. Radnički je pobedio Brešu i tako ostao u igri za završni turnir, dok se Partizan porazom u Rijeci oprostio od F6. U derbiju grupe B, Solnok je pobedio Jug sa 8:7, a gol za pobedu postigao je nekoliko sekundi pre kraja Milan Aleksić. Pro Reko je bio ubedljiv protiv šampiona Evrope (17:7), Barselonete, a pobede su zabeležili i Olimpijakos i Špandau.

U derbiju kola u grupi B, Solnok je golom Milana Aleksića iz peterca, pet sekundi pre kraja, došao do pobede protiv Juga i prvog mesta u grupi. Mađari su otvorili meč kao iz snova, sa po dva gola Deneša Varge i Martona Vamoša poveli sa 4:0. Sredinom druge deonice Nikola Janović je prekinuo seriju, a minut pre kraja prvog poluvremena Marko Ivanković je smanjio na 4:2. Golom Boškovića iz peterca početkom treće četvrtine, gosti su prišli na samo gol zaostatka. Međutim, golovima Aleksića i Gocića Solnok se ponovo odvojio (6:3). U završnici trećeg perioda Loren Fatović je pogodio za 6:4, a u četvrtoj deonici pogotkom Arona Jangera Jug je ponovo prišao na gol minusa (6:5). Sredinom odlučujuće četvrtine, posle gola Stefana Mitrovića, domaći su ponovo imali „+2“. Ipak, Dubrovčani su do kraja susreta dobili još dva peterca, a to su iskoristili Bošković i Janović, koji su tako doneli prvo izjednačenje na meču (7:7). Mogao je Jug i do sva tri boda, imao je u poslednjem minutu ceo napad, ali ga nije iskoristio. A onda je Ante Visković napravio glupost, koja je njegovu ekipu koštala bodova. Prvo je mladi vaterpolista pet sekundi pre kraja zaradio isključenje, a potom i udaljio loptu od mesta izvođenja. Sudije su dosudile peterac, koji je u gol pretvorio Aleksić i tako doneo prvo mesto Solnoku. Naš reprezentativac je uz Vamoša i Vargu bio najefikasniji kod domaćih sa dva gola, dok su isti učinak kod Juga imali Janović i Bošković.

Igrači Pro Reka (Foto: RSportFoto)
Igrači Pro Reka (Foto: RSportFoto)

Italijanski Pro Reko bio je veoma ubedljiv protiv aktuelnog šampiona Evrope. Puleni Igora Milanovića savladali su Barselonetu rezultatom 17:7, a sve je bilo praktično rešeno posle prvih osam minuta, kada je domaća ekipa vodila sa 5:1. Reko je u istom ritmu igrao i u nastavku, pa je posle dve deonice bilo 11:4 za domaće. U drugom poluvremenu opao je ritam igre, ali su Prlainović, Filipović, Pijetlović i ostali igrači Reka sigurnom igrom uvećavali prednost do samog kraja utakmice. Najraspoloženiji bio je Mateo Aikardi sa tri gola, a po dva su dodali Duško Pijetlović, Filip Filipović, Masimo Đakopo, Aleks Đorđeti i Maro Joković. U strelce se jednom upisao i Andrija Prlainović, dok se kod Barselonete istakao Francisko Fernandez sa tri pogotka.

U derbiju začelja Špandau 04 je u Nemačkoj pobedio Galatasaraj sa 10:9, pa je tako šampion Turske ostao usamljen na dnu tabele, sa samo tri osvojena boda. Nemci su bolje počeli, poveli sa 2:0, da bi tim za koji nastupa nekoliko igrača iz Srbije u drugom periodu stigao do preokreta i poveo sa 4:3. Do kraja meča bilo je neizvesno, igralo se gol za gol, a posle pogotka Morica Ojlera za 10:8, 55 sekundi pre kraja, sve je praktično bilo rešeno. Poraz je ublažio Filip Kljajević, koji je uz Vjekoslava Paskovića bio najefikasniji kod gostiju, sa tri pogotka. Dva je postigao Mlađan Janović, a jedan Nikola Vukčević. Kod pobednika je najraspoloženiji bio Marin Restović, koji se četiri puta upisao u strelce.

Liga šampiona, 7. kolo

Radnički – Breša 13:10 (2:0, 2:2, 4:4, 5:4)
Primorje EB – Partizan Rajfajzen 14:8 (0:0, 3:2, 7:5, 4:1)
Olimpijakos – Eger 8:6 (2:2, 4:1, 0:1, 2:2)
Špandau – Galatasaraj 10:9 (2:1, 3:3, 3:3, 2:2)
Solnok – Jug KO 8:7 (3:0, 1:2, 2:2, 2:3)
Pro Reko – Barseloneta 17:7 (5:1, 6:3, 2:1, 4:2)

Liga šampiona – Grupa A
Klub Utakmice Bodovi
Pro Reko 7 21
Eger 7 10
Radnički 7 9
Barseloneta 7 8
Olimpijakos 7 7
Breša 7 4

 

Liga šampiona – Grupa B
Klub Utakmice Bodovi
Solnok 7 18
Jug KO 7 15
Primorje EB 7 15
Partizan Rajfajzen 7 6
Špandau 04 7 6
Galatasaraj 7 3

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.