Početna » Domaća takmičenja » Partizan siguran u derbiju protiv Zvezde, petica Mandića

Partizan siguran u derbiju protiv Zvezde, petica Mandića

(Foto: Novosti)
(Foto: Novosti)

U drugom ovosezonskom derbiju između Partizana i Crvene zvezde, slavili su crno-beli rezultatom 12:9 (4:2, 2:2, 2:1, 4:4). Domaći vaterpolisti su na početku poveli sa 3:0 i tokom većeg dela meča su održavati „+3“. U jednom trenutku crno-beli su imali i pet golova prednosti, ali su gosti ublažili poraz. Večiti rivali su sada izjednačeni na tabeli, sa po 10 osvojenih bodova.

Puleni Vladimira Vujasinovića odlično su otvorili meč i golovima Vica i Mandića poveli su sa 3:0. Seriju domaćih prekinuo je Aleksandar Njegovan, a prednost je dodatno smanjio Viktor Rašović. Ubrzo je crno-belima „+2“ vratio Draško Gogov, da bi posle dva minuta igre u drugoj četvrtini na 5:2 povisio Gavril Subotić. Ta tri gola prednosti crno-beli su praktično do samog kraja održavali. Na poluvremenu je bilo 6:4 za ekipu sa Banjice, koja je i u nastavku bila bolja.

Partizan je vodio sa 8:5 posle trećeg perioda, u kojem je zbog prigovora isključen trener domaćih Vladimir Vujasinović. Naime, crno-beli su imali kontru za „+4“ ali su im sudije oduzele loptu, pa se otvorila kontra na drugoj strani. Ipak, šut Obradovića zaustavio je Soro, a Vujasinović je zbog protesta dobio crveni karton.

(Foto: Branislav T. Stojanović)
(Foto: Branislav T. Stojanović)

U drugom minutu četvrte četvrtine viđena su tri pogotka. Ognjen Stojanović je posle jednog napada sa igračem više doneo svom timu prednost od 9:5. Odmah je Strahinja Rašović svojim prvim golom na meču smanjio prednost, ali je uzvratio Mihajlo Repanović – 10:6. Nešto kasnije, Mandić je postigao svoj peti gol na meču i doneo crno-belima maksimalnih „+5“. Do kraja susreta crveno-beli su mogli samo da ublaže poraz – 12:9.

Najefikasniji je bio Dušan Mandić sa pet golova, a dva manje je postigao Strahinja Rašović. Odličan je na golu domaćih bio Slobodan Soro, koji je sakupio 13 odbrana.

Partizan Rajfajzen – Crvena zvezda 12:9 (4:2, 2:2, 2:1, 4:4)

Bazen Banjica. Gledalaca 400. Sudije: Raković i Stanojević. Igrač više: Partizan 9 (5), Crvena zvezda 16 (4). Peterci:Partizan 2 (2).

PARTIZAN: Soro, Gilen, Mandić 5, Vico 1, Subotić 2, Repanović 1, Gogov 1, Jakšić, Manojlović 1, Janković, Stojanović 1, Rističević, Radojević. Trener: Vujasinović.

CRVENA ZVEZDA: Draksimović, S. Rašović 3, Drašović 1, Tankosić, Tomašević 1, Eškert, Bijelić, V. Rašović 2, Ranđelović, Njegovan 1, Rackov 1, Obradović, Šefik, Kolašinac. Trener: Savić.

Liga za šampiona
Klub Utakmice Bodovi
Primorje EB 11 31
Jug KO 11 28
Radnički Kon TIki 11 15
Jadran Herceg Novi 11 15
Mladost 11 13
Partizan Rajfajzen 12 10
Crvena zvezda 12 10
Mornar BS 11 7

Jedan komentar

  • Ne razumem odakle uzimate zapisnik sa utakmice , jer sam tamo bio i brojao više puta tačke koje označavaju broj ličnih grešaka igrača.. na početku poslednje četvrtine je bilo 11 : 10 za Zvezdine igrače. U poslednjoj četvrtini su zvezdini igrači isključeni najmanje 3 puta, i to je već 14 ličnih grešaka manje dve gde su suđeni penali – to je 12 puta igrač više za Partizan..izmišljeni prvi penal za Partizan posle topljene lopte i uopšte lakrdija sa suđenjem je dosta upropastila utakmicu iako bi je Partizan dobio i bez njihove „pomoći“ . Danas je Zvezda bila lošiji protivnik i Partizan je to znalački iskoristio. Čestitam!

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.