Početna » Nacionalna selekcija » Poraz od Mađarske u derbiju !

Poraz od Mađarske u derbiju !

IMG_8290

U trećem kolu Evropskog prvenstva u Budimpešti Srbija je poražena od domaćina Mađarske 6:8 (0:2, 3:3, 2:2, 1:1). Pred punim tribinama bazena Alfred Hajoš Mađari su na krilima bučne podrške i sjajnog golmana Atile Dekera uspeli da nadigraju srpski tim, steknu vođstvo od starta utakmice i održavaju ga do kraja. Srbija je nakon poraza ostala na 6 bodova, i trenutno je treca na tabeli Grupe B, i ocekuju je jos dva susrtea u borb za prva tri mesta koja vode dalje.Za to ce biti potrebna jos najmanje jedna pobeda. Nakon utakmice Filip Filipović ocenio je da je poraz od domaćina ‘sportski šamar’ koji je došao u pravom trenutku.

  „Imali smo dosta neizgrađenih i brzopletih akcija, i mislim da sa takvom igrom ne može da se pobedi Mađarska usred Budimpešte Nisam nezadovoljan, smatram da je došlo u pravom trenutku. Da ne budem previše grub na rečima, ali ovo je bio jedan sportski šamar gde moramo da se trgnemo. Ovo je Evrospko prvenstvo gde mora da se igra drugačije strpljivije, do kraja. Hteli smo da pobedimo već u prvoj četvrtini, kao što je to bilo u Dubaiju, i naravno da to ne može da se ponovi dva puta u jednoj godini“, rekao je Filipović.

Grub meč isprekidan čestim faulovima i isključenjima pored golmana Mađara obeležio je i slab nastup srpskog tima u napadu, loša realizacija, posebno igrača više. Nervoznu igru oba tima na startu meča prvi su uspeli da prekinu Mađari u poslednjem minutu prve četvrtine kada su iz akcije sa uplivavanjem uspeli dva puta za redom da pogode i tako steknu prednost, rezultatsku i psihološku što im je omogućilo da na kraju trijumfuju. Dovoljno raspoloženih šutera imala je Mađarska, po dva gola postigli su Deneš Varga, Marton Vamoš i Norbert Madaraš, dok su u redovima Srbije Stefan Mitrović i Filip Filipović bili dvostruki strelci.

Više od 6.500 gledalaca došlo je u večernjem terminu u četvrtak na Marget ostrvo, raspoloženi da isprate novi trijumf svog tima. Selektor Tibor Benedek za takvu pobedu odlučio je da promeni golmana i umesto standardnog Viktora Nađa, od starta je ubacio Atilu Dekera, što mu se isplatilo jer je Deker imao utakmicu kakava se retko igra. Nošen podrškom publike bio je gotovo nesavladiv, a prvi put je poklekao tek u drugoj četvrtini kada je Filipović iz peterca uspeo da pogodi. Ipak, na svaki gol srpskog tima Mađari su imali odgovor, a igrali su i odličnu odbranu.

IMG_8356

Za takvu igru dobili su i skoro rekordan broj isključenja, ali su ispunikli cilj hteli su da prekinu tok srpskog napada, isprovociraju igrače Dejana Savića i tako dođu do pobede. U tome su i uspeli, posebno kada je u drugoj deonici centar Balaš Harai uvukao Andriju Prlainovića u žestok duel nakon čega je sudija rešio da isključi oba igrača.

Oba igraca dobila su crveni karton, a pre vremena utakmicu su yavrsili i Miklos Gor-Nadj i Marton Sivos.

“Nadigrali su nas u svim segementima, posebno u odbrani koju su igrali odlično i nismo bili u situaciji da damo gol. Sa druge strane imali smo probleme u odbrani kao i protiv Nemaca i to moramo da ispravimo. Treba da dignemo glavu, ništa nije gotovo ni strašno idemo dalje ima još da se igra“, kazao je selektor srpskog tima.

Srbija je tek u poslednjoj deonici bila u situaciji da dođe do šanse za izjednačenje, ali je nekoliko prilika sa igračem više propušteno, posebno zbog dobrih odbrana Dekera. Nakon toga Mađari su povećalo na 8:5, i do kraja je Srbija uspel samo da ublaži poraz. Naredni meč Srbija igra u subotu od 16 casova, kada je rival Hrvatska što će biti još jedan veliki derbi Grupe B. Na tabeli te grupe nakon 3 kola Madjarska je vodeca sa 9 bodova, Hrvatska je druga sa 7, Srbija treca sa 6. Na 4. mestu je Spanija sa cetiri, a Nemacka i Francuska su bez bodova.

Evropsko prvenstvo, meč 3. kola:

Srbija – Mađarska 6:8 (0:2, 3:3, 2:2, 1:1)

Bazen „Alfred Hajoš“. Gledalaca 5500. Sudije: Aleksandresku (Rumunija) i Bjanki (Italija). Igrač više: Srbija 15 (4 ), Madjarska 8 (4). Peterci: Srbija 1 (1)

IMG_8374

SRBIJA: G.Pijetlovic, Mandić, Gocić 1, Randjelović, Ćuk 1, D.Pijetlović, Nikić, Aleksić, Radjen, Filipović 2, Prlainović, S.Mitrović 2, B.Mitrović. Selektor: Savić.

MADJARSKA: Nadji,Gor-Nadji 1, Madaraš 2, Erdelji, Vamoš 2, Hošnjanski,Ad. Deker 1, Sivoš, Da.Varga, De.Varga 2, Tot, Harai, At.Deker. Selektor:Benedek.

 

 

 

2 komentara

  • Pomalo cudna igra u kojoj:
    Cuk samo jednom sutne svoj prepoznatljivi sut.
    Aleksic uputi dva suta preko gola a znamo kako on zna da sutne.
    Radjen bez suta na gol.
    Prlainovic (najbolji na svetu) zaradi s pravom zamene u duelu sa njihovim drugim centrom koji je zbog toga I usao u igru.
    Mandic sa dve kardinalne greske u odbrani itd.
    Sve mi ovo pomalo lici na dobro sakrivanje taktike I drugih nekih stvari pred nmnogo vaznije duele.

  • Nasa igra je trebala da bude agresivnija posto su madjari igrali veoma agresivno i njihova taktika je bila da izbazi jednog id nasih najbolje igeaca a to je Andrija i potom smo i gubili koncentraciji i i napadu. Trebalomo da budemo vise efikasni sa igrscem vise, i madjari su znali da je smo veoma dobar tim i uz pomoc publike i losem sudjenu specialno u grunim duelama igeaca i lose relizacije nasih igraca dineloje protivniku pobedu. Ali poet zamo da madjari nisu tako jaki kao nekada i da nas vaterpolo je sve bolji.

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.