Početna » Mlađe kategorije » Turnir Tomo 2014: Partizan šampion, pohvale domaćinu !

Turnir Tomo 2014: Partizan šampion, pohvale domaćinu !

(Foto: VK Jug) Dečaci Partizana slave osvajanje trofeja
(Foto: VK Jug) Dečaci Partizana slave osvajanje trofeja

Međunarodni turnir Tomo Udovičić održan je po 4. put u Dubrovniku u organizaciji Vaterpolo kluba Jug, uz učešće čak 30 ekipa iz devet zemalja, generacija igrača rođenih 2002. i mlađih. Impozantne brojke učesnika i sjajna organizacija turnira bili su pravi festival vaterpola na Gružu, a titula je u dramatičnom finalu pripala beogradskom Partizanu koji je na četverce pobedio domaći Jug sa 8:7. Crno-beli dečaci tako su odbranili titulu osvojenu prošle godine, a dostojan rival bio je domaći tim. Uspeh srpskih klubova još je veći pošto je 4. mesto osvojila ekipa Crvene zvezde, a dobar nastup imali su i Vojvodina koja je bila 14. Radnički iz Kragujevca koji je bio 15. kao i Mladost iz Pančeva koja je osvojila 17. mesto. 

Francuskom Marselju pripalo je treće mesto pošto je u duelu za bronzu bio bolji upravo od Crvene zvezde sa 7:1. Ipak, vežnije od rezultata bila je prilika da se oko 400 dečaka sakupi na jednom mestu, druži se i takmiči sa vršnjacima.

Zato osim pohvale vaterpolo školi Partizana ide i velika zahvalnost domaćinu Jugu koji je odličnom organizacijim i nesvakidašnjom medijskom promocijom omogućio da se vaterpolo igra u konkurenciji dečaka koju su budućnost sporta i vaterpola.

Kako su dubrovčani pratili turnir Tomo 2014. možete videti na adresi www.jug.hr gde se mogu naći svi rezultati i slike sa takmičenja. Trenuci radosti i tuge dečaka možete videti u foto albumima na  fejsbuk stranici facebook.com/vkjug.

Finale turnira Tomo 2014. za igrače rođene 2002. i mlađe:

Jug CO – Partizan 7:8 (5:5)

JUG CROATIA OSIGURANJE: Marin Džamarija, Hrvoje Zvono (1), Nikola Ljepava, Marko Puljić, Luka Stahor (1), Ivan Vukojević (2), Kristijan Raguž, Đino Franić, Ivan Špetić, Leo Cukrov (1), Lukša Gavranić, Nikola Kolanović, Robert Soko, Lukša Vlašić, Matej Raguž, Dorijan Raguž. Trener: Aljoša Lončarić

PARTIZAN: Aleksandar Slavković, Nikola Jović, Marko Živojinović (1), Aleksandar Vasić, Stefan Gak, Ognjen Marjanović, Aleksa Ilić (1), Matija Drašković, Aleksa Maljković (1), Nikola Bućan (1), Nikola Cvjetković, Djord Manojlović (1), Ognjen Čerkez, Andrej Bašica, Aleksa Stefanović. Trener: Safet Hodžić.

Četvrtine: 2:3, 3:1, 0:1, 0:0 – četverci: 2:3.

Konačan plasman ekipa:

1. Partizan
2. Jug CO
3. Marseille
4. Crvena Zvezda
5. Primorac
6. Voluliagmeni
7. Mornar BS
8. HAVK Mladost
9. Barcelona
10. Arechi
11. Cattaro
12. Faliro
13. Braceloneta
14. Vojvodina
15. Radnički Kragujevac
16. Jadran HN
17. Mladost Pančevo
18. Triglav
19. Medveščak
20. OVK POŠK
21. KPK
22. JADRAN Split
23. Bergamo Alta
24. Jug CO II
25. Trieste
26. Galeb Makarska
27. Kamnik
28. Escullera
29. Gusar
30. Talent Centraal

2 komentara

  • Bravo dečaci, zasluženo 1. mesto !!
    Za one koji ne znaju, moram da kažem da ova deca treniraju 6 puta nedeljno i trud se isplatio !!! ♥
    Ponosna mama !

  • Veliko srce imaju nasi momci. Jos mnogo, mnogo uspeha i medalja trenerima i njihovim decacima! SAMPIONI!!!

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Baner Srbija gace

Proizvodi

Proizvodi

Baner Srbija gace