Početna » Domaća takmičenja » Lake pobede Partizana i Zvezde u 2. kolu !

Lake pobede Partizana i Zvezde u 2. kolu !

Partizan - Crvena zvezda

U Beogradu je u petak mečevima Partizan – Banjica i Crvena Zvezda – Dunav otvoreno 2. kolo prvenstva Srbije. Kao što je očekivano favorizovani beogradski klubovi ostvarili su ubedljive pobede pošto je Partizan bio bolji od Banjice sa 15:6 (4:1, 5:2, 4:1, 2:2), a Zvezda od Dunava sa 20:4 ( 6:1, 5:1, 4:0, 5:2). U subotu se sastaju Nais – ŽAK, i Vojvodina – Radnički Kon Tiki.

Na Banjici su crno-beli pred nešto više od 200 gledalaca lako stigli do pobede protiv  mlađih kolega. Veliki broj mladih vaterpolista na obe strane, u jakom tempu odigrao je interesantan duel, a tek nešto stariji igrači Partizana zahvaljujući golovima iz kontra napada i peteraca obezebedili su ubedljiv trijumf.

Meč su, međutim, pogotkom započeli ‘gosti’ u plavim kapicama pošto su posle 3 minuta igre razbili led iz lepe akcije sa igračem više koju je krunisao Nikola Manojlović. Potom je posle dobre odbrane Partizana usledila prva kontra na meču, pogodio je Ivan Rackov, a onda je krenula serija domaćih.

Dušan Mandić bio je dva puta precizan, da bi četvrtinu zaključio nekadašnji kapiten Banjice Ognjen Stojanović svojim prvim golom za Partizan u domaćem šampionatu. Debitantski gol u prvenstvui postigao je i centar Nikola Tomašević, a u redovima crno-belih u odnosu na duel sa Radničkim u prošlom kolu u sastavu nije bilo Holanđanina Luka Hilena.

Odnos snaga nije se menjao tokom meča, Partizan je uvećavao prednost, ali su mladići iz Banjice uspeli nekoliko puta da nadigraju rivale i sa dva gola u samom finišu meča stignu do dostajanstvenih 6:15.

Strelci su u petak nekako bili raspoloženi za po dva gola koliko su za pobednike postigli Rackov, Mandić, Nikola Dedović i Stojanović , dok je u redovima gostiju Mihajlo Repanović dva puta pogađao mrežu. Najefikasniji igrač bio je Gavril Subotić sa tri gola.

Na bazenu “11. april “ Crvena zvezda je posle serije teških utakmica u kvalifikacijama za Ligu šampiona dočekala mladi tim Dunava. U redovima crveno-belih nije bilo Denisa Šefika, Andrije Prlainovića, Džona Mana i Nikole Rađena, ali se pobeda nije dovodila u pitanje.

Zvezdu za sedam dana očekuje vrlo važan duel sa Pro Rekom na Tašmajdanu od 17.00 časova i sigurno da je meč sa Dunavom bio uvertira u težak raspored tokom novembra u kome će crveno-beli igrati još sa Partizanom u prvenstvu, i Radničkim u Superkupu Evrope.

Viktor Rašović bi je najefikasniji u petak sa 4 gola, njegov brat Strahinja postigao je tri kao i Sava Ranđelović . Zvezda je sa tri boda ostala na čelu tabele dok je Dunavu poraz drugi u sezoni pa je ekipa iz Novog Sada bez bodova.

Prva A liga, rezultati mečeva 2. kola:

Partizan Rajfajzen – Banjica 15:6 (4:1, 5:2, 4:1, 2:2)

Bazen Banjica. Gledalaca: 200. Sudije: Raković i Anđelić (obojica Beograd). Igrač više: Partizan 8 (4), Banjica 8 (3). Dva igrača više: Partizan 1 (0), Banjica 1 (1). Peterci: Partizan 3 (3).

PARTIZAN RAJFAJZEN: Živojinović , Tomašević 1, Mandić 2, Vico, Subotić 3, Rackov 2, Ćuk, Dedović 2, Čučković 1, Tanasković, Stojanović 2, Obradović 1, Rističević, Jakšić 1. Trener: Vujasinović.

BANJICA: Durlević, Asanović, Janković, Repanović 2, Radulović 1, Ilić 1, Bakić, Andrejević, Manojlović 1, Gogov, Radonjić 1, Čučković, Osmanović , Raca. Trener: Milenković.

Crvena zvezda – Dunav  20:4 ( 6:1, 5:1, 4:0, 5:2)

Bazen 11.april. Gledalaca 150. Sudije: Mišković i Virijević.

CRVENA ZVEZDA: Draksimović, S.Rašović 3, Knežević, Ivošević 2, Kljajević 1, Vukčević 2, Avramović 1, V.Rašović 4, Ranđelović 3, Vapenski 2, Kolašinac, Jovanović 1, Tanović, Milićević. Trener: Savić

DUNAV: Filipović, Radovanović, Mandić, Šćepanović, Savić, Prekogačić 1, Roganović 1, Buvkić 1, Prolić, Marković, Popović 1, Jevrić, Ristić, Marinković, Trener: Bilić.

U subotu:

Nais – ŽAK

Vojvodina – Radnički

Tabela – detaljnije

Jedan komentar

  • Malo tačnih podataka u vezi favorizovanog Stojanovića, koliko ja znam nije bio kapiten Banjice a prvi gol za Partizan je postigao iz peterca pre par godina. Sama utakmica je bila loša, kvalitet slab

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.