Početna » Domaća takmičenja » Nais u eliti !

Nais u eliti !

(Foto: juznevesti.com)
(Foto: juznevesti.com)

Vaterpolisti Naisa igraće sledeće sezone u Prvoj A ligi Srbije pošto su u drugom meču plej-aut serije na svom bazenu savladali Singidunum posle produžetaka sa 5:4 (2:2, 2:0, 0:1, 0:1, 0:0, 1:0). U prvoj utakmici u četvrtak u Beogradu Nišlije su slavile sa 13:12, i tako sa dve pobede došli do velikog uspeha. Pred punim tribinama bazena Čair, viđeno je mnogo borbe, a ‘Vilenjaci’ su  posle dva produžetka uspeli da krunišu sezonu. Gol odluke postigao je Miljan Milić na samom početku drugog produžetka i tako obezbedio veliko slavlje ljubiteljima vaterpola u Nišu.

Koliko je bilo napeto i neizvesno u bazenu Čaira govori podatak da niko od strelaca oba tima, koji su tri dana ranije u Beogradu bili vrlo raspoloženi, nije uspeo da postigne više od jednog gola. Oba tima imala su isti učinak u situacijama sa igračem više, pogađali su dva puta iz šest prilika. Za razliku od meča u Beogradu na golu Singidunuma odličan je bio Mihajlo Arizanović sa 11 odbrana dok je njegov kolega i imenjak Manić imao osam intervencija.

Otvaranje utakmice pokazalo je da će se borba voditi do samog kraja. Nišlije su na radost navijača povele sa 1:0, ali je tim iz Beograda uzvratio i preokrenuo. Ipak, na prvi kratak odmor otišlo se sa nerešenim rezultatom 2:2. U drugoj četvrtini igrači Naisa uspeli su dva puta da pogode mrežu gostiju, a čvrstom odbranom sačuvali su svoj gol za lepu prednost 4:2 na poluvremenu.

Međutim, Singidunum nije želeo lako da se odrekne igranja u jednoj od najjačih liga na svetu. Izabranici Dejana Milakovića našli su snage i živaca da grade igru u napadu iako su ulagali velike napore kako bi sačuvali svoj gol. Dobro izdanje Arizanovića u nastavku omelo je strelce Naisa, pa su ‘Vilenjaci’ čitavo drugo poluvreme i prvi produžetak ostali bez učinka.

Singidunum je to znao da iskoristi, i sa dva gola u drugom delu odvede utakmicu u prodžetke. Ipak, kao i u prvom meču u Beogradu, igrači Singidunuma uložili su mnogo snage da sustignu protivnika, a kada bi ga konačno stigli nisu imali svežine za prokret. To je najbolje iskoristio Milić  i posle više od 20 minuta posta Naisa pogodio mrežu Arizanovića, ispostavilo se za veliki trijumf i istorijsku uspeh.

Posle poslednjeg sudijskog zvižduka usledilo je slavlje, kapiten Naisa Nemanja Šilj otvorio je šampanjac i počela je proslava velike pobede. Sledeće sezone mladi sastav Nišlija imaće prilike da na velikoj sceni dokažu svoje mogućnosti i odmere snage sa zvezdama svetskog vaterpola.  Raduje i činjenica da su tribine na Čairu bile pune,  što je razlog više da se Nišlijama poželi dobrodošlica među elitu.

Singidunum će se posle jedne sezone provedene u najjačoj konkurenciji, naredne jeseni boriti u Prvoj B ligi. U drugom duelu plaj-auta u ponedeljak u Bečeju igraju Bečejac i Dunav. Novosađani su bili ubedljivi u prvom susretu sa 9:2, pa će na gostovanju tražiti šansu da okončaju seriju posle dva meča.

Nais – Singidunum 5:4 (2:2, 2:0, 0:1, 0:1, 0:0, 1:0)

Bazen Čair. Gledalaca 500. Sudije: Ivan Raković i Milović. Igrač više: Nais 6 (2), Singidunum 6 (2). Peterci: Singidunum 1 (1).

NAIS: Kostić, Čavić 1, Milić 1, Sadiković, Bodražić, Živić, Stevanović 1, Omerović, Šilj 1, Baltić, Milošević 1, Vasić, Manić (8 odbrana). Trener: Blagojević.

SINGIDUNUM: Arizanović (11 odbrana), Petrović 1, Stjepanović 1, Čabrilo, Gigović, Katić, Bijelić 1, Avramović, Đorđević, Drašović, Alijagić, Simić 1, Kaličanin. Trener: Milaković.

 

 

2 komentara

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Baner Srbija gace

Proizvodi

Proizvodi

Baner Srbija gace