Početna » Domaća takmičenja » Na Banjici bitka za Kup Srbije

Na Banjici bitka za Kup Srbije

Banjola 2

 

Finalni turnir Kupa Srbije na kome će se u dva dana u borbi za trofej naći četiri najboljeplasirana tima iz prvenstva održaće se na bazenu SC Banjica 12. i 13. januara. Domaćin takmičenja je ekipa Partizana koja će se, kao što je već jasno, u polufinalu sastati sa Radničkim dok lider na tabeli Crvena zvezda čeka četvrtoplasiranu ekipu po završetku prvog dela prvenstva što će verovatno biti Vojvodina. Biće to najkvalitetniji klupski  vaterpolo u Srbiji u samo dva dana, i prilka da se dođe do prvog trofeja u sezoni.

Partizan će pokušati sa sačuva trofej na ‘svojoj’ Banjici koja je neosvojiva tvrđava u domaćim okvirima već dugo. Ipak, mladi tim Vladimira Vujasinović ima će veliki zadatak jer su u Zvezdi, koja je prošle sezone na istom bazenu poražena u finalu, i Radničkom sigurno želji dokazaivanja i trofeja koji su u slučaju kupa na samo dve pobede daleko.

Polufinalni mečevi su na programu druge subote u januaru, a borba za treće mesto i finale je u nedelju. Jedan polufinalni par čine Partizan i Radnički, a u drugom okršaju za finale Zvezda čeka rivala, što će verovatno biti Vojvodina. Ipak, šansu da se domognu polufinalnog mesta imaju i Banjica i ŽAK. Oni će morati da zabelelže pobede u poslednjem kolu jesenjeg dela šampionata, da bi na tabeli bili iznad Vojvodine koja je sada 6. sa 9 bodova, ali se u poslednjem kolu sastaje sa Dunavom pa je za očekivati da Vojvođani trijumfuju u novosadskom derbiju sa svojojm filijalom i sa 12 bodova zaposednu četvrto mesto.

Banjica ima težak zadatak da u sredu protiv Zvezde izbori bodove i zakaže novi susret u kupu, a ništa lakši posao nema ni ŽAK koji u poslednjoj utakmici kola 5. januara gostuje u Kragujevcu ekipi Radničkog

Velika vaterpoloi predstava očekuje se u Kupu Srbije gde će konkurencija biti jača nego ikad, a osim prilike da se osvoji trofej biće to veliki test za sve timove i velika uvertira za nastavak sezone. Početak godine biće presudan za Partizan i Zvezdu u evropskim nadmetanjime jer 9. januara igraju odlučujuće mečeve Lige šampiona. Partizanu gostuje Seged, a Zvezdi Olimpijakos. Radnički i Vojvodina sačekaće kraj meseca da zaigraju u Evropi, gde će ,takođe, boriti ključne bitke protiv Debrecina i Sinteza.

 

 

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Baner Srbija gace

Proizvodi

Proizvodi

Baner Srbija gace