Početna » Intervjui » Vaterpolo skaut Athletes USA: Ovo je velika šansa za naše sportiste!

Vaterpolo skaut Athletes USA: Ovo je velika šansa za naše sportiste!

10486243_1501035136852113_8326505218002824778_o

Pre nekoliko meseci u Srbiju je stigla kompanija Athletes USA – broj 1 agencija u svetu za sportske stipendije na koledžima u Americi. U intervjuu za Vaterpolo vesti, vaterpolo skaut agencije Athletes USA, Nenad Tomić, rekao je nešto više o agenciji.

Šta možeš da nam kažeš o kompaniji Athletes USA, koja je pre nekoliko meseci stigla i u Srbiju?

Upravo tako. Kompaniji Athletes USA, koja se bavi marketingom i predstavljanjem sportista na Američkim koledžima je konačno stigla i u Srbiju. Kažem konačno jer već je poznata u svetu kao broj 1 firma koja obezbeđuje stipendije u Americi i do sada je uspela da pošalje veliki broj sportista iz preko 15 zemalja u Ameriku na studije.

Stipendije nude i za vaterpolo. Kakva je perspektiva za naše vaterpoliste u Americi? Poznato je da su tamo već bili neki naši igrači.

Mislim da je velika. Naši mladi vaterpolisti su školovani igrači u Srbiji i to im znatno povećava šanse u odnosu na ostale vaterpoliste. Tako je, nije tajna da su u prošlosti mnogi mladi igrači iz Srbije odlazili u Ameriku na studije i igrali vaterpolo koledž ligu tamo i tako dobijali stipendije koje su im omogućile da steknu visoko obrazovanje na najprestižnijim koledžima.

Šta se promenilo u odnosu na neki raniji period?

Glavna razlika je u tome što sada imaju mogućnost da ako postanu klijenti Athletes USA dobiju sve na jednom mestu. Ranije su vaterpolisti morali sami da se angažuju, traže koledže, dok sada ova kompanija to radi za njih i maksimalno pomaže.

U Americi su studirali i Luka Šaponjić i Ivan Rackov (Foto: Nathan Yan, http://photodecal.org/)
U Americi su studirali i Luka Šaponjić i Ivan Rackov (Foto: Nathan Yan, http://photodecal.org/)

Koji su preduslovi da bi se postao klijent Athletes USA?

Potrebno je da imate između 15 i 19 godina i da nemate potpisan profesionalan ugovor. To praktično znači da svi mladi igrači koji žele da dobiju stipendiju to mogu i da učine, ali moraju da imaju solidne, odnosno dobre ocene u srednjoj školi. Naravno, znanje engleskog je neophodno, ali kompanija Athletes USA i tu pomaže.

Kako funkcioniše kompanija, šta tačno radi za mlade vaterpoliste koji imaju želju da odu u Ameriku?

Prvo je potrebno da postanete klijent Athletes USA, tako što ćete potpisati ugovor sa kompanijom koja odmah posle toga počinje sa predstavljanjem svim najboljim koledžima i trenerima širom Amerike. Kad kažem predstavljanje mislim prvenstveno na pravljenje sportskog CV-ja, zatim video klipa, fotografija i svih pratećih formalnosti.

Da li to znači da su stipendije zagarantovane ako se postane klijent?

Ne. Kompanija čini sve da obezbedi stipendije, ali ne garantuje da ćete ih i dobiti. Ono što je sigurno, jeste da će predstaviti vaterpoliste svim koledžima i trenerima na Američkim koledzima na najbolji mogući način.

Čini se da je to sjajna ponuda i šansa za naše vaterpoliste?

Tako i jeste. Ne samo za vaterpoliste već i za naše devojke koje se bave ovim sportom. Srbija je poznata kao velesila u vaterpolo svetu i mislim da će dobro reagovati treneri u Americi kada vide da dečaci i devojčice dolaze upravo iz Srbije. Osim toga, ovo je velika šansa za sve koji žele da iskoriste svoje vaterpolo znanje kako bi dobili stipendiju za studiranje fakulteta koji inače koštaju između destine hiljada dolara godišnje.

Za kraj, kako da zainteresovani vaterpolisti i vaterpolistkinje stupe u kontakt sa kompanijom Athletes USA?

Zainteresovani sportisti i roditelji mogu direktno da pišu na moju mejl adresu: nenad@athletes-usa.com ili da mi se jave na broj 062/226-035.

Nenadu se zahvaljujemo na izdvojenom vremenu, a vaterpoliste i vaterpolistkinje pozivamo da se prijave.

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.