Početna » Domaća takmičenja » Plej-aut: Singidunumu pobeda u Novom Sadu, TENT bolji od Naisa!

Plej-aut: Singidunumu pobeda u Novom Sadu, TENT bolji od Naisa!

Plaj - aut

U subotu su odigrani prvi mečevi plaj-auta Prve A lige Srbije, a igranju u najjačem rangu naredne sezone bliže su klubovi koji su stigli iz B lige. Singidunum je nakon osvajanja B lige prošlog vikenda nastavio u odličnom ritmu pošto je u Novom Sadu slavio protiv Dunava sa 11:5 i tako će imati šansu da okonča odličnu sezonu pred svojim navijačim za sedam dana u Beogradu. Mnogo više uzbuđenja viđeno je u Nišu gde je obrenovački TENt slavio nakon izvođenja peteraca sa 13:12 i tako stigao do ‘brejka’ pa će na svom terenu tražiti plasman u elitu.

Novosadski Dunav je pre dve nedelje ostvario prvu pobedu u sezoni pošto je u 13. kolu Prve A lige pobedio kikindski ŽAK, ali se u prvom duelu plej-auta bolje snašao Singidunum koji je u duel ušao nakon dobre sezone u B ligi u kojoj je doživeo samo dva poraza i osvojio F4 turnir pre samo sedam dana.

Na talasu pobedničkog raspoloćenja Singudunumovci su u Novom Sadu sjajnom serijom od 5:0 u drugoj četvrtini i 4:0 u poslednjoj verovatno i rešili pitanje ukupnog pobednika serije. Ostaje im da u Beogradu izbore novi trijum i tako stave tačku na sjajnu sezonu. Ipak, mladom timu Dunava ostaje prilika da u revanšu pokažu više, i pokušaju da ugroze rivala.

 

I dok je meč u Novom Sadu rešen sa dve ubedljive serije gostiju u Nišu na Čairu publika je bila svedok mnogo veće drame. Nišlije su bolje počele i imale vođstvo nakon prve četvrtine, a uspeli su da ostave mrežu Igora Laziće netaknutu. Ipak posle nešto nervoznijeg starta Obrenovčani su uspeli da se na vreme vrate rezultatski u igru i dže priključak do samog kraja.

Poslednja četvrtina bila je vrlo neizvesna, a TENT je uspeo da stigne do izjednačenja i odvede meč u odluku na peterce. Za razliku od finala B lige sedam dana ranije Obrenovčani su imali više živaca i nakon šeste serije peteraca odnesu važan trijumf.

Plej-aut Prve A lige Srbije :

Nais – TENT 12:13 (2:0, 3:4, 2:2, 1:2 – peterci 4:5)

BazenSC Čair. Gledalaca 300. Sudije Stefanović i Anđelić (Beograd).

NAIS: Lazić , Kostić 1, Čavić 1, Milić, Omerović 1, Milijanović, Živić, M. Milošević 1, Vasić, Šilj 1, Rakonjac 1, D. Milošević 2, Živković, Pavičić. Trener: Blagojević.

TENT: Ćalasan , Petrović 2, Simić, Šekerović, Čubrić, Savić, Ju-kić 1, Mišković, Rađenović 3, Ćorić 1, Jeftić 1, Stanišić, Ilić. Trener: Ma-lić.

Strelci iz peteraca: Milijanović, Čavić, Šilj, Rakonjac (Nais), Ćorić 2, Petrović, Stanišić, Savić (TENT)

Dunav – Singidunum 5:11 (2:1, 0:5, 3:1, 0:4)

Novi Sad – Bazen Slana bara. Gledalaca: 200. Sudije: Ćirić i Mišković (Beo-grad). Igrač više: Dunav 3 (0), Singidunum 6 (3). Peterci: Dunav 1 (1).

DUNAV: Filipović , Prolić, Mitrović, Šćepanović, Radovanović, Prekogačić, Roganović 2, Tubić, Vojčić, Petković 2, Popović 1, Jevrić, Ristić, Marinković.

SINGIDUNUM: Kaličanin, Čabrilo 1, Mojić, Milosavljević, Damjanović 1, Tankosić 2, Bijelić, Stepanović 3, Daničić 1, Vranješ, Drašović 2, Pešikan 4, Miljević (11 odbrana), Gigović.

 

 

 

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Baner Srbija gace

Proizvodi

Proizvodi

Baner Srbija gace