Početna » Evrokupovi » Primorje kroz dramu do Lige šampiona !

Primorje kroz dramu do Lige šampiona !

Primorje - Solnok

Primorje iz Rijeke kompletiralo je spisak učesnika Lige šampiona pošto je u subotu u uzbudljivom meču posle mnogo borbe uspelo da savlada mađarski Solnok sa 8:7 (2:2, 1:4, 3:1, 2:0). Riječani će se u LŠ takmičiti u Grupi A sa Barselonteom, Egerom, Olimpijakosom, Jugom i Pro Rekom. Iako je Primorje bilo favorit da posle 10:10 u Mađarskoj prođe dalje, Solnok je iznenadio domaćina u drugoj četvrtini  napravio rezultat koji ga je doveo na ivicu podviga, ali je u završnici poklekao i ostao bez plasmana u elitno takmičenje. Plasman su u subotu obezbedili i Pro Reko, koji je posle peteraca u Beogradu prošao Crvenu zvezdu 10:13, i Radnički iz Kragujevca koji je minimalnim porazom u Grčkoj od Vuljagmenija 5:6 stigao do prvog plasmana u LŠ.

Riječani su odlično počeli duel pred brojnom publikom i za nešto više od minuta preko španca Ćavija Garsije i Kozmina Radua stiglo do 2:0. Ipak, domaći nisu uspeli da iskoriste početnu prednost i pretoče je u ubedljvijie vođstvo zbog slabe realizacije igrača više.

Mađarski sastav je to iskoristio i preko odličnog centra Gabora Kiša uspeo da smanji rezultat a potom i izjednači zahvaljujući levorukom Martonu Vamošu. Najbolju igru Solnok je demonstrirao u drugoj deonici u kojoj je stigao do iznenađujuće visokog vođstva od 6:3 pa je čudo bilo na pomolu.

Ipak, u nastavku domaći su uspeli da se konsoliduju i u finišu treće četvrtine stignu na samo gol zaostataka. Najviše zasluga za prokret ima odbrana Riječana koja je poklekla samo jednom u drugom delu meča.

Pobedu domaćinima doneo je Garsija strelac osmog gola na meču. On je bio i najefikasniji igrač sa 3 pogotka dok je crnogorski reprezentativac Antonio Petrović dva puta bio precizan. U redovima Solnoka Kiš je dao tri gola a Bela Torok  je bio dvostruki strelac.

Nakon revanš utakmica eliminacione runde kavlifikacija pozanti su i kompletni sastavi grupa. Žestoka konkurencija očekuje timove u Grupia A gde je siguran učesnik F6 turnira domaćin Barseloneta, a za dva mesta će se boriti Pro Reko, Eger, Primorje, Olimpijakos i Jug.

U Grupi sa srpski rivali Partizan i Radnički, kaoi Breša, Galatasaraj, Špandau i Oradea.

 

III runda kvalifikacija za Ligu šampiona:

Sintez Kazanj – CSM Oradea 10:7 (1:1, 5:1, 2:3, 2:2); Prvi mec: CSM Oradea – Sintez Kazanj 13:8 (4:3, 5:2, 1:0, 3:3)

Vuljagmeni – Radnicki Kon Tiki 6:5 (1:2, 0:1, 4:1, 1:1)  ; Prvi mec: Radnicki Kon Tiki – Vuljagmeni 11:5 (3:0, 2:2, 4:3, 2:0)

Primorje – Solnok 8:7 (2:2, 1:4, 3:1, 2:0) ; Prvi mec: Solnok – Primorje 10:10 (4:3, 1:1, 1:4, 4:2)

Crvena zvezda – Pro Reko 13:10 (3:1, 2:3, 3:2, 3:1, 2:3)  ; Prvi mec: Pro Reko – Crvena zvezda 9:5 (2:2, 2:1, 4:2, 1:0)

Sastavi Grupa Lige šampiona:

Grupa A: Barseloneta, Eger, Jug, Olimpijakos, Pro Reko, Primorje.

Grupa B: Galatasaraj, Špandau, Partizan, Breša, Oradea, Radnicki.

 

 

Dodaj komentar

Klikni da ostaviš komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.